Google Chrome alt yapısına sahip Microsoft Edge çıktı!




Microsoft’un yıllardır hız yavaşlığı konusunda yakınılan internet tarayıcı Explrorer’i tarihe gömecek ve internet tarayıcıları arasında yeni bir polemiğe yol açacağı uygulaması Microsoft Edge bugün indirilmeye açıldı çıktı.

https://www.microsoft.com/tr-tr/windows/microsoft-edge

Google Chrome alt yapısını kulanan Microsoft Edge Chrome’u tahtından indirileceği teknoloji haber sitelerinde konuşuluyor. Webtekno’nun “Chromium Microsoft Edge’in Google Chrome’u Geçebilmesini Sağlayacak 3 Sebep” başlıklı yazısında en güvendikleri sebebin Microsoft’un dağıtım ağının genişliği oldu. Yani her bilgisayarına Microsoft Edge’i yükleyerek mi popüler yapılacak onu anlayamadım. Ofissel görüşümüz varolanın tekrarlanması yerine devrim niteliğinde bir uygulama yapılması. Hem kullanıcılar için kolaylık sağlayacak pek çok sebebi barındırması hem de front-end tasarımcıları için/yazılımcılar için tasarım ve yazım kolaylığı sağlamasını bekleriz.

Kısaca Microsoft tarafından duyurulan Microsoft Edge’in özellikleri;

Daha iyi pil ömrü, performans ve güvenlik.

  Kablolarla uğramadan Kablolarla uğraşmadan internette gezinirken daha uzun pil ömrünün tadını çıkarın ve işlerinizi hızlıca tamamlayın. Microsoft Edge, Windows 10 için tasarlanmış güvenli bir tarayıcıdır.

Kolaylaştırılmış bir dokuma deneyimi

Web sayfalarında, kitaplarda ve PDF’lerde notlar alın. Okuma Görünümü ve Sadeleştirilmiş Yazdırma ile odaklanın ve karmaşadan kurtulun.

Öğrenme araçları tarayıcıda yerleşik olarak bulunur

Okumayı daha kolay hale getirin

Okuma cetveline benzer şekilde, Satır Odağı metindeki satırları vurgular ve gözlerinize yardımcı olarak dikkatinizi artırır. Dil Bilgisi Araçları ile konuşma tanıma için özel renkleri gösteren Microsoft Edge tarayıcısı.

Konuşma hakkında yardım alın

Sözcük türlerini belirlemek için adları, fiilleri ve sıfatları farklı renklerde vurgulayan Dil Bilgisi Araçlarını kullanın. Çevrimdışı sözlük voluminous sözcüğünün tanımını gösterirken Kilauea’deki volkanik patlama hakkında yazılı rapor gösteren Microsoft Edge tarayıcısı.

Sözlüklere kolayca erişin

Bir kelimeyi vurguladığınızda tanımı çevrimdışı sözlükten otomatik olarak gösterilir.11 Sağ tıklamanız gerekmez.

Gelişmeleri yakınca takip edip ofisçe izlenimlerimizi ve kullanım detaylarımızı sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz, takipte kalın.

M O D E R N  F İ K İ R L E R  E N S T İ T Ü S Ü

+ There are no comments

Add yours