Nede Olsa Alt Yapıyı Türk Telekom Sağlıyor, Hepsi Aynı! Diyip Geçmeyin.




İnternet Hızı İçin “Nede Olsa Alt Yapıyı Türk Telekom Sağlıyor, Hepsi Aynı!” Diyip Geçmeyin.

Ülkemizin dünya genelindeki internet hızının dillere destan olduğunu söyleyerek konuya giriş yapmak isterdim ama maalesef dillerde argo, eleştiri, küfür ve daha fazlasını oluşturuyor. Türkiye’deki internet kullanıcılarının kulaktan kulaktan bilgilerle mutsuz olduğunu biliyoruz. İstatistiki bilgiler ise bu mutsuzluğumuzu zaten kanıtlamakta. Bu tür veriler için ayrı bir blog yazacağım ama bu gömü çalışmasında servis sağlayıcı arasındaki farklılıklardan bahsetmek istiyorum.

Türk Telekom’un sağladığı alt yapıya sahip servis sağlayıcıları Turknet, Turkcell Superonline, Vodafone, Türksat Kablo, D-Smart ve Türk Telekom’un internet kullanıcılarına aynı hizmeti evirip çevirip sattığını düşünürdüm. Türk Telekom’un özellikle düşük bütçeli profile sahip olduğunu hepimiz biliyor ve söylüyoruz. Netflix’in Ocak 2019 hız raporu bile bunu kanıtladı!. Hala adsl bağlantı türünün popüler olduğu günümüz zamanları (biz VDSL bağlantı türüne de razıydık böyle 10mbps filan hiç fena olmazdı.)   

Netflix’in Ocak 2019 hız raporuna göre (benim yıllarca eleştirdiğim) Türknet 1. Sırada yer alıyor. Hepsi aynı sanardık ama Türk Telekom yine her zamanki gibi farkını burda da ortaya koymuş.

 

+ There are no comments

Add yours