Ofiste Kullandığımız 10 Google Chrome Uygulaması [Şiddetle Tavsiye Ediyoruz]




Sevgili takipçilerimizin tasarımcı, yazılımcı, fotoğrafçı ve bunun gibi -cı, -ci takılarıyla oluşturulan meslek gruplarından olduğunu düşünecek olursak eğer çok faydalı bir blog yazısıyla karşınızdayız. Kalemi kağıdı hazırlayın, günlük hayatınızı kolaylaştıracak 10 Google Chrome uygulaması derledik.. 

 

1- Full Page Screen Caption

Web sayfalarının arayüzünü gördüğünüz gibi ekran alıntısına dönüştüren şahane bir araç! Bunun gibi birkaç tane daha uygulama var ve herkes kendi uygulamasını överken size deneyimlediklerimi anlatayım; diğer ekran alıntı programlarına göre çok daha sağlıklı sonuçlar çıkartıyor, scroll çubuğunu hesaplayarak size en net görseli çıkarmakla uğraşıyor. Bonus: mockup türevi şeyleri çıkartırken çok ekmeğini yedik…

https://chrome.google.com/webstore/detail/full-page-screen-capture/fdpohaocaechififmbbbbbknoalclacl

 

2- Ad Block

Hayatınızdan reklamları çıkartıp keyifli internet gezinmelerine başlayın! Şu karşınıza çıkan “web sitenizi yapalım” reklamlarından sıkıldıysanız reklam engelleyici eklentilerin en profesyoneli ile tanışın! Bize kattığı onca zamandan dolayı Ad Block geliştirici ailesine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız…

https://chrome.google.com/webstore/detail/adblock/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom?hl=tr

 

3- MediaSave. Download music free

Gezinme sırasında denk geldiğiniz müzikleri bilgisayarınıza indirmenize olanak sağlayan bu güzide Google Chrome eklentisi de ofisimizin temel taş eklentilerinden bir tanesidir.

HTML5 üzerine gömülmüş veya javascript player üzerinden gösterilen .mp3 ve .mp3 gibi ses dosyalarını yakalayıp indirmenize olanak sağlar.

https://chrome.google.com/webstore/detail/mediasave-download-music/hfgbpkkdodfihabamnkhoaeamkdhnoec

 

4- Alexa Traffic Rank

Sevgili Alexa, reklamıma başlamadan önce derin sevgi ve saygılarımı ilettiğimi belirtmek isterim.. mii.com.tr’nin  SEO skorlarında hızla yükselişini bana bu pratik monitörlerinle göstermiş olduğun sana minnettarım… Alexa’nın bu Google Chrome eklentisi üzerinde trafikleri demografileri ve rakipleri kolaylıkla görebilirsiniz.

https://chrome.google.com/webstore/detail/alexa-traffic-rank/cknebhggccemgcnbidipinkifmmegdel

 

5- Bulk Image Downloader

Sekmeler ve sayfalar içerisinde gözüken resimleri indirmenize olanak sağlayan mükemmel bir Google Chrome eklentisidir. Bulk Image Downloader (BID), neredeyse tüm küçük resimlerden oluşan bir web galerisinden tam boyutlu görüntüler indirmeyi kolaylaştırır. Imagelue, imagefap, flickr ve burada listelenecek çok sayıda diğerleri gibi en popüler resim ana bilgisayarlarını destekler.

https://chrome.google.com/webstore/detail/bulk-image-downloader/facoldpeadablbngjnohbmgaehknhcaj

 

6- Site Palette

Rengi büyük ölçüde kullanan bir siteyi bir dahaki sefere gördüğünüzde, bundan yararlanmanın basit bir yolu. Site Paleti, ana renkleri bir web sitesinden alır ve ortak çalışanlara kolayca gösterebileceğiniz paylaşılabilir bir palet oluşturur. Bir Sketch şablonunu da indirebilirsiniz, ayrıca Adobe Swatch desteği de var.

https://chrome.google.com/webstore/detail/site-palette/pekhihjiehdafocefoimckjpbkegknoh

 

7- CSS – Shack

Bu güçlü Chrome uzantısı, tasarımlar oluşturmanıza ve bunları sitenizde kullanmak üzere bir CSS dosyasına aktarmanıza olanak tanır. Katmanları destekler ve normal fotoğraf editörünüzden alıştığınız araçların bir bolluğunu içerir.

https://chrome.google.com/webstore/detail/css-shack/geiccgjkigajaicecnhdokggninehdlp

 

8- Window Resizer

Bu Chrome eklentisi, duyarlı web sitesi tasarımlarınızda size yardımcı olmak için tarayıcınızın penceresini yeniden boyutlandıran tam olarak belirttiği gibi kullanışlı bir araçtır. Popüler monitör boyutları listesinden seçim yapın veya artan hassasiyet için özel boyutlar ve çözünürlükler ekleyin.

https://chrome.google.com/webstore/detail/window-resizer/kkelicaakdanhinjdeammmilcgefonfh?hl=en

 

9- WhatFont

Çok kullanışlı bir Google Chrome uzantısı olan WhatFont, geliştiricilerin ve tasarımcıların bir web sayfasında kullanılan fontları tanımlamasına olanak tanır. Gelecekteki projelerinizden birinde kullanmak istediğiniz şık görünümlü bir web fontuna rastlarsanız, üzerine gelin ve anında hangi fontun olduğunu bulun.

https://chrome.google.com/webstore/detail/whatfont/jabopobgcpjmedljpbcaablpmlmfcogm?hl=en

 

10- PerfectPixel by WellDoneCode

Tasarımcılar, çarpıcı tasarımları kodlandığında mükemmel şekilde uyuşmadığı zaman nefret eder. Perfect Pixel, tasarımların doğru temsili olan siteler geliştirmeye çalışan web geliştiricileri için gerçekten mükemmel bir eklentidir. Bu kullanımı kolay uzantı, web sayfanızın üzerine yarı saydam bir görüntü kaplaması koymanıza ve% 100 doğru olmasını sağlamak için aralarına piksel başına bir karşılaştırma yapmanıza olanak sağlar.

https://chrome.google.com/webstore/detail/perfectpixel-by-welldonec/dkaagdgjmgdmbnecmcefdhjekcoceebi?hl=en

 

 

Bir sonraki Google Chrome eklentileri yazımızda bahsetmemizi istediğiniz uygulamaları aşağıdaki formdan bize bildirebilirsiniz 🙂

[contact-form][contact-field label=”İsim” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-posta” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”İnternet sitesi” type=”url” /][contact-field label=”Mesaj” type=”textarea” /][/contact-form]

+ There are no comments

Add yours